ვაშლის პუნში

დღეს ყველასთვის კარგად ნაცნობი სასმელის რეცეპტს გაგაცნობთ. მიუხედავად იმისა, რომ პუნში რეალურად შვედური ლიქიორია, რომელიც ძირითადად სკანდინავიის ქვეყნებშია გავრცელებული, არსებობს მისი სრულიად განსხვავებული ვერსიაც. კერძოდ, ცენტრალურ ევროპაში გავრცელებული პუნში, რომელიც სულაც არ ჰგავს სტანდარტულ შვედურ პუნშს. ხშირ შემთხვევაში ის წვეულებების მთავარ სასმელს წარმოადგენს.

საჭირო ინგრედიენტები:

  • მჟავე ვაშლი - 2 ცალი
  • შტოში - 1 მუჭა
  • ყურძენი - 1 მუჭა
  • ბროწეულის მარცვლები - 1 მუჭა
  • გაზიანი წყალი (ტონიკი) - 1 ქილა
  • შამპანური - 1/2 ბოთლი
მომზადების წესი:
პირველ რიგში დაჭერით ვაშლი და ჩაყარეთ სასმელისთვის განკუთვლ ჭურჭელში. ვაშლს დაუმატეთ შტოში,  შუაზე გაჭრილი ყურძნის ლებნები და ბროწეულის მარცვლები. ერთად მოთავსებულ ხილს, დაუმატოთ ყინული, დაასხით ტონიკი, შამპანური და ინგრედიენტები კარგად აურიეთ.  სასმელი ჩამოასხით ჭიქებში, რომელიც შეგიძლიათ მორთოთ ლიმონის ან ლაიმის ნაჭრებით.

უგემრიელესი ვაშლის პუნში მზად არის. გემრიელად მიირთვით.
ვაშლის პუნში

{{ authTitle }}

{{ alert.title }}
ჩემი მენიუ
ჩემი მენიუ
NULL